Misija i vizija


Misija
Misija Udruzenje „Kutak” jeste pruziti adekvatnu strucnu podrsku i pomoc djeci sa teskocama u ucenju i razvoju, njihovim roditeljima i odgajateljima / učiteljima.

Vizija
Vizija Udruzenja „Kutak” jeste da svojim programima rada i strucnim angazmanom pomogne u kreiranju sistema inkluzivnog obrazovanja u nasoj zemlji.

ABA - analiza primjenjenog ponašanja

Naši prijatelji i donatori

Roditelji su pitali

Kada kod logopeda??

Kako dijete raste, sazrijeva i njegov govor, pa i tu ima gradacija. Osnovno je da razumije govor i služi se rečenicom. Da bi dijete ovladalo govorom, treba postojati organska osnova za njegov razvoj, a to prije svega podrazumijeva dobar sluh, inteligenciju, govornu motoriku, zvukovno zahvaćanje glasova, međusobno razlikovanje pojedinih glasova i jezične sposobnosti. Dijete usvaja osnovne elemente jezika ovisno o svojim fizičkim i psihičkim sposobnosti i potrebama ...

>>

Kako pripremamo djecu za školu

KAKO PRIPREMAMO DJECU ZA ŠKOLU Da bi se dijete što bolje prilagodilo zahtjevima škole, potreban je skladan razvoj svih djetetovih sposobnosti: motoričkih, socio-emocionalnih i intelektualnih. Mnogi roditelji griješe što forsirano uče dijete čitati i pisati kako bi mu olakšali rad u nastavi. Daleko bolja priprema za školu odvija se putem igara i aktivnosti u kojima ono mora upotrijebiti svoju ruku i prstiće. Priprema djece za školu obuhvaća: • ...

>>

Pitanja roditelja!!!

Poštovani roditelji, na ovoj stranici možete postaviti pitanja stručnim saradnicima Udruženja "Kutak". Na vaša pitanja će odgovarati defektolog, logoped i fizioterapeut. Sva pitanja roditelja ćemo objaviti na web stranici zajedno sa odgovorima stručnh saradnika.